Jadran apartmanház

Jadran apartmanház

Horvátország, Vir sziget

Jadran apartmanház

Jadran apartmanház

Horvátország, Vir sziget

Jadran apartmanház

Jadran apartmanház

Horvátország, Vir sziget

PROGRAMOK ÉS LÁTNIVALÓK A SZIGETEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Programok:

 • motorcsónakos kirándulás
 • jetski kölcsönzés
 • vizisí
 • parasailing
 • fánkozás
 • wakeboard
 • vizibicikli
 • búvárkodás

Látnivalók a szigeten:

 • vörös szikla
 • vörös homok
 • vár rom
 • Vir temploma
 • világító torony
 • halpiac
 • zöldség-gyümölcspiac
 • sétálóutca
 • bazársor

Látnivalók a környéken:

 • strandok
 • Adventura park
 • Búvár képzés Pagon: Blue Bay Diving
 • Kornati Nemzeti park
 • Krka Nemzeti park
 • Paklenica Nemzeti park
 • Plitvice Nemzeti park
 • Sabunike strand
 • Skoljic szigetecske
 • Zaton
 • Zadar
 • Novalja
 • Nin
KÉPEK VIR SZIGETRŐL

 

NIN

Nin királyi város egy kicsi, homokkal borított, tojásded alakú szigeten található, amely mindössze 500 méter hosszú és legmagasabb pontja 4 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé.A szigetecskét két apró kőhíd köti össze a szárazfölddel.
Nin egy sekély lagúnában fekszik, így csak kisebb hajókkal közelíthető meg. A téli időszakban a sziget erősen ki van téve a bórának, mivel nyitott a Velebit hegység felé. A Nin körüli lagúna sekély tengervize mindig legalább 3 C-kal melegebb a nyilt tengernél. A nini lagúna a tengeri iszapról is nevezetes, amelynek gyógyhatását már a római időkben is ismerték.

KÉPEK NINRŐL

 

SABUNIKE

Néhány km-re a szigettől található ez a település, melynek természeti adottságai kedveznek a szörf szerelmeseinek.
Remek hely a homokos partot kedvelők számára...

KÉPEK SABUNIKÉRŐL

 

Skoljic szigetecske

Érdekes kis szigetecskét találunk Vir sziget felé haladva. A hídról nézve jobbra fekszik a kicsiny , homokos parttal rendelkező apró szigetecske, amely tartogat néhány meglepetést az odalátogatónak. Egyrészt finom homokos strandja van , másrészt élővilága , növényei és állatai néhány ezer négyzetméteren találhatók. Vadon élő birka kolónia található rajta , amely önfenntartó. Édesvizi forrása miatt adott az élethez szükséges minden feltétel. Itt szaporodnak és itt is pusztulnak el. Az Osztrák – Magyar Monarchia idején magyar katonák is résztvettek a szigetecske körüli tenger mélyítési és tisztítási munkálatokban.

 

ZATON

Nin és Zadar között fekszik Zaton, egy tágas öböl partján. A vizi sportok kedvelőinek paradicsoma, hiszen Zatonban változatos szabadidő és sporttevékenységre nyílik lehetőség. A szórakozásra vágyók pedig esténként a számos étterem és disco közül válogathatnak kedvükre. Rengeteg üzlet és pavilon várja a vásárló kedvű turistákat.

KÉPEK ZATONRÓL

 

ZADAR

A VIR szigettől mindössze 25 km-re fekvő óváros csodálatos élményt nyújt az ide látogatóknak. Hangulatos szűk sétálóutcáit nyáron ellepik a túristák.
Kávézók, éttermek, fagyizók, cukrászdák , üzletek és híres műemlékek várnak felfedezésre.
Óriási kompokkal találkozhatunk a kikötőkben , kiránduló hajók közül válogathatunk kedvünkre - melyekkel előzetes megbeszélés alapján már akár másnap útra kelhetünk, ezek egésznapos élményt nyújtanak mindenki számára.
Nem szabad kihagyni a " Zenélő lépcső " megetekintését sem, mellyel a kikőtő végén találkozhatunk , ez a látványosság egyedüli az egész világon. Látnivalók : Zadar - Régészeti Múzeum, Zadari Népi Múzeum, Tengerészeti Múzeum, Egyházművészeti Állandó Kiállítás

KÉPEK ZADARRÓL

 

BIOGRAD

Biograd a zadari riviéra egyik szép fekvésű városkája. A legenda szerint a Kornati szigeteket a tenger szépségének ihletése nyomán teremtették az istenek - amely minden bizonnyal érvényes Biogradra is. Nem véletlen, hogy ez a ma számos értékes műemléket őrző kisváros évszázadokon át a horvát királyok koronázóvárosa volt. Biograd a Pasman szigetre nézo félszigeten fekszik, melytol egy szörfözésre is kiváló, hosszú tengercsatorna választja el.

KÉPEK BIOGRÁDRÓL

 

TROGIR

A nyári estéken szinte mozdulni sem lehet a szűk kis utcákban a turistáktól és a rekedten magyarázó dalmátoktól. Délelőtt a napfény a majd kétezer éve vigyázó Spalato felől végigsimogatja a kiköto negyven pálmafáját. Délután hangos a víz, hajók indulnak, csónakok érkeznek. Cippio-palota, a municopio, a loggiaezeket látnia kell az ide látógatóknak . Estefelé közeledve a torony óraütéseinek hangjára gyulladnak ki a lámpák. Fények és árnyékok játékában bontakozik ki ekkor Trogir feledhetetlen romantikája. Este hét óra körül, mint a méhkas, felbolydul a kiköto, ezrek árasztják el a partot, töltik meg a kis utcákat.
Nyolcezerötszáz ember lakja a szigetet. Az emberek aludni, sziesztázni járnak haza, de beszélgetni, enni, inni, kártyázni odakint szeretnek.

KÉPEK TROGIRRŐL

 

PAG

Pag városa az azonos nevu, gyönyürű csipkéiről és zamatos juhsajtjairól nevezetes észak-dalmáciai szigeten található. Az osidők óta lakott, jellegzetes urbanisztikai megoldásokkal büszkélkedő városka történelmi építményei gazdag kulturális örökségről tanúskodnak. Pag sziget másik jellegzetessége a szinte holdfelszínre emlékeztető kopár síkságok és az üdén zöldellő olaj- és fügefaligetek hirtelen váltakozása, amit a kristálytiszta vizű pagi öblök szépsége tesz még teljesebb nyári élménnyé.Pag sziget a szárazföldrol közúti hídon, illetve komppal közelíthető meg.
Strandok: kavicsos, homokos, három strandon ivóvíz-forrás is található

KÉPEK PAGRÓL

 

NOVALJA

A helyi készítésű gyönyürű csipkéiről és fantasztikus aromájú sajtjairól nevezetes észak-dalmáciai Pag szigeten található. Fürdőzésre a sziget legszebbikének számító homokos novaljai strandokat ajánljuk - este pedig egy éttermi kóstolót Pag gasztronómiai specialitásából, a híres pagi báránysültből! Pag sziget a szárazföldről közúti hídon, illetve komppal közelíthető meg. Strandjai : homokosak

KÉPEK NOVALJARÓL

 

SPLIT

Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekreszabott palotakomplexumot hagyott hátra. A pompás óvárosi műemlékegyüttesen és magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokon kívül Split turisztikai vonzerejéhez kétségkívül hozzájárul e mediterrán nagyváros lakóinak felejthetetlen déli sármja.
"Spliti nyár" - a nyaranta megrendezett kulturális és szórakoztató rendezvénysorozat egyértelmű bizonyítéka a splitiek sugárzó életkedvének. Marjan-hegy - Split legkedveltebb városi kirándulóhelye, melynek 168 hektáros területét árnyas alpesi fenyves borítja. A csúcson lévő kilátóból páratlan kilátás nyílik a környezo szigetekre és az egész spliti akvatóriumra, amit Ön sem mulaszthat el! Látnivalók : Split - Horvát Régészeti Emlékek Múzeuma, Spliti Régészeti Múzeum, Iván Mestrović Galéria

KÉPEK SPLITRŐL

 

PAKLENICA NEMZETI PARK

Kiválló kirándulási lehetőséget nyújt számunkra a Paklenica Nemzeti park ,
csodálatos növény és állatvilágát fedezheti fel az ide látogató..
Aki erre jár , ne felejtsen el betérni a barlangba sem !

KÉPEK PAKLENICÁRÓL

 

PLITVICEI TAVAK

Vir szigettől kb. 18O km-re terül el ez a minden képzeletet felülmúló természeti csoda, melyet nem szabad kihagyni az erre járó túristáknak.
Kristálytiszta vizéről, csodálatos növény és állatvilágáról híres NP , kellemes kikapcsolódást és felejthetetlen élményt nyújtanak a család minden tagjának..
Nem csoda , hogy felkerült az UNESCO Világörökségek listájára is.
Kettő bejárata is van a Nemzeti parknak, hosszabb és rövidebb kirándulási útvonal közül válszthatunk.
Önfeledten hajókázhatunk a tavak kristálytiszta vizén, miközben gyönyörű látvány terül elénk.

KÉPEK PLITVICÉRŐL

 

KRKA NEMZETI PARK

Sibeniktől néhány km-re terül el Horvátország legfiatalabb Nemzeti parkja, mely 1985-ben kapta ezt az elnevezést.
A NP vizen, kocsiúton járművel és gyalog is körüljárható.
Élvezni fogja a vizesések útját kísérő hidacskákon át vezető sétát
és a séta közben látható gazdag növény - és állatvilágot.
A látogatók megtekinthetik a néprajzi gyűjtemény ( malmok, mosókosár, tiloló, szövőszék ) , valamint emléktárgyakat is vásárolhatnak.
Érdemes kipróbálni a fügebort-mely igazi különlegesség errefelé, valamint a zúgók alján lévő édesvizi megmártózást.

KÉPEK A KRKA NEMZETI PARKRÓL

 

KORNATI NEMZETI PARK

Az Adriai-tenger középső részében elhelyezkedő Nemzeti park összesen nyolcvankilenc kisebb-nagyobb szigetet, szirtet számlál. A Kornati NP hivatalos bejáratai: Opat és a Proversa.
Zadarból és más városokból is naponta indulnak kiránduló hajók a Nemzeti parkba.
A hajóút alatt több kisebb nagyobb szigetekkel találkozhatunk , majd a parkban kikötve egy sziklacspoprt emelkedeik a magasba mely meghódításra vár .
A szikla tetejére érve gyönyörű látvány terül elénk , mindenképpen érdemes felmászni ide!!!
A NP-ban található még egy 33C-fokos tó, mely a SÓS TÓ elnevezést kapta.

KÉPEK A KORNATI NEMZETI PARKRÓL

forrás: liex.hu